KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Opłaty pobierane w Przedszkolu reguluje:

Uchwała XVII/315/11 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 7 lipca 2011r. w sprawie opłat za świadczenia udzielane przez publiczne przedszkola prowadzone przez Miasto Łódź zmienionej Uchwałą nr LXVII/1446/13 z dnia 28 sierpnia 2013r.

W przedszkolu bezpłatne nauczanie, wychowanie i opieka odbywa się w godzinach od 8:00 do 13:00

Opłata za świadczenia przedszkola:

  1. W przedszkolu obowiązuje opłata za godzinę pobytu dziecka w wysokości 1,00 zł dla dzieci do 5 roku życia
  2. Dzieci 6-letnie mają bezpłatny pobyt w przedszkolu.
  3. Godziny płatne obowiązują od godz. 6:00 do godz. 8:00 i od godz. 13:00 do godz. 17:00.
  4. Opłata za drugie dziecko wynosi połowę stawki godzinowej, a za dziecko trzecie i kolejne rodzic nie wnosi opłaty.
  5. Posiadacze Karty Dużej Rodziny nie wnoszą opłat.

Opłata za żywienie

  1. Opłata za żywienie (dzienna stawka żywieniowa x ilość dni żywieniowych w danym miesiącu) wynosi:
    • za 3 posiłki - 6,50 zł.
    • za 2 posiłki – 3,25 zł.
    • za 1 posiłek (obiad) – 3,25 zł.
  2. Opłatę za żywienie (dzienną stawkę żywieniową) określa dyrektor przedszkola.
  3. W przypadku nieobecności dziecka w przedszkolu wprowadza się odpis za każdy dzień nieobecności, w wysokości dziennej stawki żywieniowej. Opłata w kolejnym miesiącu jest mniejsza o kwotę odpisu.
  4. Wysokość opłaty za żywienie może ulec zmianie decyzją dyrektora przedszkola.

Obniżona odpłatność

Rodzice lub prawni opiekunowie znajdujący się w trudnej sytuacji materialnej mogą zwrócić się o pomoc:

  • do właściwej filii Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi – o przyznanie pomocy w opłatach za wyżywienie dziecka,
  • do dyrektora przedszkola – o zastosowanie obniżonej odpłatności za świadczenia przedszkola

Tryb stosowania obniżonej odpłatności określa „Regulamin stosowania obniżonej odpłatności za świadczenia Przedszkola Miejskiego nr 100”.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole miejskie nr 100 w Łodzi
odpowiada: Ewa Cholerzyńska
data: 30-01-2018
wytworzył: Ewa Cholerzyńska
data: 30-01-2018
data: 30-01-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 15-05-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 03-02-2012 - Edycja treści
  • 11-10-2011 - Edycja treści
  • 20-04-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 574